Knin - kaznena djela izbjegavanje carinskog nadzora, nedozvoljena trgovina u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Knina, osumnjičenom za kaznena djela izbjegavanje carinskog nadzora

 
U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Knina, osumnjičenom za kaznena djela izbjegavanje carinskog nadzora, nedozvoljena trgovina u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.
Dana 14. ožujka 2010.g. u 18.30 sati na graničnom prijelazu Strmica, prilikom prelaska granice u Republiku Hrvatsku s kombi vozilom marke „VW Transporter“, šibenskih registracijskih oznaka, kod osumnjičenog je pregledom vozila uočeno da je u kontrolnoj tabli sakrio 228 komada kutija cigareta, koje je osumnjičeni namjeravao prevesti preko carinske crte i prodati, pri čemu izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Pronađene cigareta su od osumnjičenog privremeno oduzete i predane djelatnicima carine na daljnje postupanje.  
Tijekom kriminalističkog istraživanja, osim navedenog vozila izvršena je pretraga i obiteljske kuće u Mokrom Polju koju koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno još 26 komada kutija raznih cigareta, tri ručne bombe, manji broj raznog streljiva i privredni eksploziv.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu, osumnjičeni je doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, zbog kaznenih djela za koja je osumnjičen.


Stranica