Prijevara

Slika PU_SK/slike/vijesti/policajac02.jpg

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno  kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Raštana Gornjih osumnjičenim za kazneno djelo prijevare na štetu tvrtke iz Šibenika.  

foto :ilustracija

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Raštana Gornjih osumnjičenim za kazneno djelo prijevare na štetu tvrtke iz Šibenika. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u razdoblju od 15. lipnja -10. kolovoza 2008.g., s ciljem da sebi kao vlasniku tvrtke za pripremne radove na gradilištu u mjestu Raštane Gornje pribavi protupravnu imovinsku korist, predao zadužnice svoje tvrtke ukupnog  iznosa 200 000 kuna i izvod o pozitivnom stanju računa te tvrtke čime je doveo u zabludu odgovornu osobu oštećene tvrtke da tvrtka osumnjičenog, koja je u blokadi računa već od 20. ožujka 2008.g., uredno posluje i podmiruje svoje obveze. Opisanim načinom osumnjičeni je oštećenu tvrtku naveo da isporuči robu u ukupnoj vrijednosti od 317 110.08 kuna, koju je osumnjičeni osobno preuzeo, bez da ju je platio, a preuzeta roba se nije mogla naplatiti prisilnim putem naplatom zadužnice ili ovrhom, zbog neprekidne blokade računa tvrtke osumnjičenoga.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare. 



Stranica