Zdrav za pet - II. komponenta projekta

  • Slika \PU_SK\Galerije\2023\Zdrav za 5\IMG-20230525-WA0029.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim predavanja o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode učenicima je prezentiran i rad s policijskim psom

FOTO: PU šibensko-kninska

Dana 25. svibnja 2023. g. u vremenu od 12,20 do 13,30 sati, u Osnovnoj školi Pirovac, provela se II. komponenta preventivnog Projekta “Zdrav za 5“, odnosno jednodnevno prigodno događanje, koje je imalo za cilj podizanje svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, promovirajući ujedno ciljeve cjelokupnog projekta pod geslom“ Reci NE alkoholu! Reci NE drogama! Reci NE igrama na sreću! - Živi zdravo, budi zdrav-jer čist okoliš je zdrava budućnost“.

Cjelokupni program započeo je predstavljanjem projekta i predavanjem na temu ovisnost i zlouporaba alkohola od strane Sanje Baljkas - policijske službenice za nadzor i planiranje prevencije.

Također je istoj skupini učenika od strane Tanje Gusić Dobra - više savjetnice za zaštitu okoliša, Upravnog odjela za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove Šibensko-kninske županije, održano  predavanje o prevenciji zaštite okoliša i prirode. Nakon interaktivnog predavanja učenici su pristupili rješavanju kviza znanja o navedenoj tematici.

Po završetku predavanja, policijski službenik Odjela za droge, Vjekoslav Burazer, učenicima je demonstrirao rad službenog psa za detekciju droge.



Stranica