Unajmljeno vozilo prodali i prijavili da je ukradeno

Slika PU_SK/slike/vijesti/uhicenik01.jpg

 U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Falinić Brega i 25-godišnjakom iz Trakošćana zbog prijevare i lažnog prijavljivanja kaznenog djela , nad

foto: ilustracija

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Falinić Brega i 25-godišnjakom iz Trakošćana zbog prijevare i lažnog prijavljivanja kaznenog djela , nad 35-godišnjakom iz Saraćina zbog poticanja na prijevaru i lažno prijavljivanje kaznenog djela, te nad 32-godišnjim slovenskim državljaninom zbog prijevare i krivotvorenja isprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 32-godišnjak iz Falinić Brega i 25-godišnjak, a na poticanje i uz pomoć 35-godišnjaka 6.srpnja u Čakovcu u tamošnjoj rent a car tvrtci unajmili osobno vozilo Golf čakovečkih registracijskih oznaka u namjeri da ga prodaju, a zatim lažno prijave da je vozilo ukradeno. S tim vozilom su došli na područje Šibenika.

Po prethodnom dogovoru svih osumnjičenih 32-godišnjak iz Falinić Brega je s vozilom napustio područje Šibenika ,a   35-godišnjak prodao vozilo zasad neutvrđenoj osobi.

Potom su 32-godišnjak iz Falinić Brega i 25-godišnjak 9.srpnja u Policijskoj postaji Šibenik lažno prijavili kazneno djelo teške krađe vozila na području grada Šibenika kako bi prikrili prijevaru.

32-godišnji slovenski državljanin je tijekom ovog kriminalističkog istraživanja također osumnjičen za dva kaznena djela krivotvorenja isprava, budući da se koristio krivotvorenom osobnom iskaznicom i vozačkom dozvolom, a sve kako bi prikrio svoj identitet.

Opisanim kaznenim djelom prijevare je oštećena tvrtka iz Čakovca za iznos od oko 100 000 kuna, a policija poduzima daljnje mjere i radnje u cilju pronalaska osobnog vozila.

Protiv svih osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, te su predani u pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave.

 



Stranica