U prometnoj nesreći smrtno stradao motociklist

Slika \PU_SK\slike\vijesti\grb na rukavu.jpg

U prometnoj nesreći od 24. prosinca oko 20.35 sati kod križanja državnih cesta D-8 i D-27,  smrtno je stradao vozač motocikla

U prometnoj nesreći od 24. prosinca oko 20.35 sati u Šibeniku, kod križanja državnih cesta D-8 i D-27 (Benkovačka cesta), teške i po život opasne ozlijede je zadobio 36-godišnji vozač motocikla, kojemu je 25. prosinca oko 00.10 sati u Općoj bolnici Šibenik konstatirana smrt. Tijelo preminulog je, po nalogu zamjenika Županijske državne odvjetnice, prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik, radi vršenja obdukcije.
Do prometne nesreće je došlo kada 44-godišnji vozač, pri upravljanju osobnim automobilom Peugeot, karlovačkih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom D-27, dolaskom do raskrižja sa državnom cestom D-8 koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, izvršio radnju uključivanja na tu cestu (u smjeru Šibenika), a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreču tom cestom. Uslijed toga je došlo do sudara njegovog vozila i motocikla Honda, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji vozač, a koji nije prilagodio brzinu kretanja motocikla osobinama ceste (raskrižje), vidljivosti (noć, neosvijetljeno-nema javne rasvjete), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.
Od siline sudara osobni automobil se zadnjim dijelom rotira, dok se motocikl odbija od osobnog automobila, te zajedno sa vozačem pada na sjevernu prometnu traku D-8, te u klizanju po istom izliječe izvan kolnika sa sjeverne strane na zemljano kamenu površinu obraslu niskim i visokim raslinjem, gdje se u nekontroliranom klizanju  zaustavlja na nižem nivou od kolnika za 1,6 metara.,
Protiv 44-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
 

Pisane vijesti