Tjedna analiza prometa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\brzina2.JPG

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu,odnosno u vremenu od 4. do 10. svibnja na području Policijske uprave šibensko-kninske se dogodilo 7 prometnih nesreća

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom  tjednu,  odnosno u vremenu od 4. do 10. svibnja na području Policijske uprave šibensko-kninske se dogodilo 7 prometnih nesreća, 2 s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama je 1 osoba lakše i 1 teže ozlijeđena.
Sve prometne nesreće su se dogodile na području Šibenika i Vodica.  
 
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 6, nepoštivanje prednosti prolaska 1, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati - 5, 10,00-15,00 sati – 1  12,00-14,00 sati – 1.  Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale nedjelja 4 i subota  3 .  
 
U proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano ukupno 243 prometna prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (101), sigurnosni pojas (67), nepropisno uključivanje isključivanje (15),upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (12),upotreba mobitela tijekom vožnje (5),nepoštivanje prometnog (crvenog) svjetla (5), odbijanje testa na drogu (5), i tako  dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 19 vozača  i 2 vozila.
 
Osim toga 10.  svibnja oko 15.45 sati  na autocesti A1 je zabilježena najveća brzina kretanja od 205,3 km/h 49-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka.
Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu od  5.500 kuna.
 
Obzirom da iz statističkih pokazatelja proizlazi da je u proteklom tjednu utvrđen značajan broj prometnih prekršaja i nasuprot činjenici da je u ovo vrijeme promet vozila bio reduciran, upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i da ne koriste mobitele tijekom vožnje.
 
 

Priopćenja