Tjedna analiza prometa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\auto i palica.jpg

U proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 20. do 26. siječnja na našem području se ukupno dogodilo 15 prometnih nesreća

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 20. do 26. siječnja na našem području se ukupno dogodilo 15 prometnih nesreća, od kojih su u 3 prometne nesreće 4 osobe lakše ozlijeđene i 12 s materijalnom štetom.
 
Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 14 se dogodilo na području u Šibenika i Vodica i to 3 prometne nesreće u kojima su 4 osobe lakše ozlijeđene i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom, dok je na području Knina zabilježena 1 prometna nesreća s materijalom štetom.
.
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 14, nepoštivanje prednosti prolaska 2, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati (10), 10,00-15,00 sati (3)  12,00-14,00 sati (2).  Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale nedjelja 10, srijeda 4 i utorak  1.  
 
U proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano ukupno 150 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (52), sigurnosni pojas (13), upotreba mobitela tijekom vožnje (5), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (16), nepropisno uključivanje isključivanje (22) i tako  dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 10 vozača  i 4 vozila.
           
Osim toga, 24. siječnja oko 23.15 sati u Drnišu je zatečen 53-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Mercedes, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija je 1,71 g/kg alkohola u organizmu.
Vozač je na mjestu prekršaja uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Upozoravate vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve  i da ne koriste mobitele tijekom vožnje,  jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.
 
 

Pisane vijesti