Teže ozljeđena 71-godišnjakinja pješakinja

Slika \PU_SK\slike\vijesti\pjesacki01.jpg

U prometnoj nesreći od 20. lipnja oko 9.40 sati u Šibeniku u Ulici Put gimnazije je teže ozlijeđena 71-godišnja pješakinja

Do prometne nesreće je došlo kada je 34-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Opel Vectra, šibenskih registracijskih oznaka, vršio radnju uključivanja vozilom u promet vožnjom unatrag iz ograđenog dvorišta na kolnik, nakon čega sa vozilom vrši radnju kretanja vožnjom unatrag kolnikom te Ulice, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti po druge sudionike ili imovinu u prometu, ne vodeći pri tom računa o položaju vozila, te o smjeru kretanja. Uslijed toga, zadnjim desnim kotačem vozila prelazi preko stopala 71-godišnje pješakinje, koja je s uzdignutog betonskog nogostupa s istočne strane kolnika započela prelaziti kolnik ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza. Od siline udara vozila pješakinja je pala na kolnik.

Protiv 34-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 

Priopćenja