Sažetak kaznenih djela u protekla 72 sata

Između 30. travnja i 4. svibnja na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, su prijavljene četiri teške krađe, od kojih jedna u pokušaju, dvije krađe i osam oštećenja tuđe stvari, i to:

- između 8. ožujka i 1. svibnja u Srimi je nepoznati počinitelj provalio u vikend kuću 56-godišnjaka i otuđio tehničku robu i kućanske aparate. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

- jučer, 3. svibnja u popodnevnim satima u Šibeniku je nepoznati počinitelj provalio u osobne automobile 49-godišnjaka i 60-godišnjaka iz kojih je otuđio osobne isprave novac i osobne stvari. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna,

- u to vrijeme u Šibeniku je nepoznati počinitelj provalio i u osobni automobil 51-godišnjakinje, kojom prilikom ništa nije otuđeno, jer je nepoznati počinitelj uočen pri provali. 
 
-između 1.i 15. ožujka u Gornjim Planjanima je nepoznati počinitelj iz otvorene garaže 52-godišnjaku i 62-godišnjaku otuđio strojeve i alate vrijedne preko par tisuća kuna, -

-između 30. travnja i 2. svibnja u Šibeniku je nepoznati počinitelj 35-godišnjaku otuđio parkirani  moped s ključem u bravi, vrijedan nekoliko tisuća kuna, 
 
- u noći 1./2. svibnja u Šibeniku je nepoznati počinitelj oštetio osam osobnih automobila. Ukupna nastala šteta i sve druge okolnosti će se naknadno utvrditi.
 
Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide s ciljem otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.  
 

Priopćenja