Rogoznica: Pod utjecajem alkohola od 1.77 promila izazvao prometnu nesreću, Šibenik: na državnoj cesti D-8 vozač nije držao potreban razmak

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/alkohol, formula za nesreću.jpg

59-godišnji državljanin Švedske  je dana 20. srpnja uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.710,00 eura i zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području RH u trajanju od 1 mjesec, dok će protiv drugog vozača prometne nesreće na D-8 biti podnesen optužni prijedlog

FOTO: ilustracija

U petak 19. srpnja u 09,20 sati u Rogoznici, dogodila se prometna nesreća prometnoj u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila.
Prometna nesreća se dogodila na način da 59-godišnji državljanin Slovačke upravljajući osobnim automobilom švedskih nacionalnih oznaka, izmjerene koncentracije alkohola u organizmu 1,77 g/kg, kolnikom ulice koja je postavljenim prometnim znakom označena kao cesta za promet vozila samo u jednom smjeru, kretao se u suprotnom ili zabranjenom smjeru, uslijed čega prednjim lijevim dijelom vozila udara u prednji desni dio osobnog automobila zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak, te se nakon sudara odbija i prednjim dijelom udara u betonski ogradni zid.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 59-godišnji državljanin Švedske je uhićen, te je dana 20. srpnja uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.710,00 eura i zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području RH u trajanju od 1 mjesec.

Jučer, 20. srpnja u 16,20 sati u Šibeniku na državnoj cesti D-8, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zatražila liječničku pomoć.
Prometna nesreća se dogodila na načina da 60-godišnjak upravljajući teretnim vozilom krapinskih registarskih oznaka, s kojim se na mjestu suvozača nalazila 55-godišnjakinja, nije držao potreban razmak dok se kretao iza drugog vozila, uslijed čega prednjim dijelom vozila udara u zadnji dio osobnog automobila poljskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Poljske.
 
U Općoj bolnici u Šibeniku 55- godišnjakinji su konstatirane lakše tjelesne ozljede te je nakon ukazane liječničke pomoći puštena na kućnu njegu.
Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 60-godišnjeg vozača bit će podnesen obavezni prekršajni nalog.
 

Stranica