Riješeno sedam teških krađa na štetu Katoličke i Pravoslavne crkve

U Policijskoj postaji Drniš i Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za sedam teških krađa od kojih tri u pokušaju, sve na štetu Katoličke i Pravoslavne crkve

U Policijskoj postaji Drniš i Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za sedam teških krađa od kojih tri u pokušaju, sve na štetu Katoličke i Pravoslavne crkve.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Drniš je utvrđeno je da je osumnjičeni prošle godine u vremenu od 10. do 12. kolovoza u mjestu Siverić i Parčić pokušao provaliti u tamošnje crkve, a u noći 11./12. kolovoza u Kljacima je provalio u crkvu, kao i u noći 9./10. travnja ove godine, kada je provalio u crkvu u Miočiću.
Prilikom provala osumnjičeni iz crkvi ništa nije otuđio, a nastala je šteta procijenjena na nekoliko stotina kuna. Provedenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Knin je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom prošle godine  noći 27./28. srpnja u Vrbniku provalio u tamošnju crkvu i otuđio 30 kuna, a u noći 16./17. prosinca je pokušao provaliti u crkvu u Kninu, dok je između 18. i 20. prosinca provalio u crkvu u Žagroviću i otuđio 50 kuna. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko stotina kuna.
Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Pisane vijesti