Rezultati akcije u prometu

Slika PU_SK/slike/vijesti/policija01.jpg

foto: ilustracija

Jučer, 26. rujna između 14 i 19 sati na našem području je provedena ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja nepropisne brzine, kada je kontrolirano 115 vozila, i tom prilikom utvrđeno 40 prometnih prekršaja, od kojih 26 zbog nepropisne brzine, 8 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 zbog korištenja mobitela tijekom vožnje  i 3 ostala prekršaja.

Obzirom da je tijekom ove akcije, koja je trajala samo 5 sati, kontrolirano čak 115 vozila, odnosno vozača, koji su tom prilikom upoznati s akcijom, upućuje na činjenicu da je ova akcija imala preventivan karakter, a što je i krajnji cilj svake policijske akcije. Međutim, u odnosu na broj utvrđenih prekršaja, akcija je imala i represivan karakter, što je također vid prevencije u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu.

Pozivamo i upozoravamo vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele,  jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.



Pisane vijesti