Obilježen Dan policije

Slika PU_SK/slike/PU/dan policije 2018/dan policije 2018 016 naslov.jpg

foto: PU šibensko-kninska

Danas, 26. rujna u sjedištu ove Policijske uprave prigodno je obilježen 29. rujan - DAN POLICIJE, kojom prilikom su položeni vijenci na Spomen ploču smrtno stradalim policijskim službenicima i u Spomen parku poginulih pripadnika specijalne jedinice „Jastrebovi“ u sjedištu Policijske uprave. Potom su položeni vijenci i na središnji Spomen križ na gradskim groblju „Kvanj“, nakon čega je održana Sveta misa zadušnica u katedrali «Svetog Jakova» u Šibeniku.

          Obilježavanje ovog Dana je završeno prigodnim program uz druženje i domjenak u sjedištu Policijske uprave, kojom prilikom se uzvanicima i okupljenim policijskim službenicima prigodno obratio Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave.

    Tom prilikom je, između ostaloga naveo, da je stanje sigurnosti na području nadležnosti Policijske uprave šibensko - kninske i u tekućoj 2018. godini povoljno,  bez težih kaznenih djela i prekršaja, kao ni događaja koji bi u većoj mjeri uznemirili javnost i naše građane i goste, jer je upravo sigurnost stranih i domaćih turista tijekom ljetne sezone bila jedan od ključnih elemenata pri odabiru turističke destinacije i jedna od naših najvažnijih policijskih zadaća, koju mi uspješno obavljamo iz godine u godinu.

    Zahvalio svim djelatnicima ove Policijske uprave, jer bez njihovog predanog i savjesnog rada ti dobri rezultati se sigurno ne bi iskazali, a inače osnov policijskog posla je isključivo timski rad i uzajamno povjerenje i gdje prvenstveno prevladava znanje, stručnost i profesionalnost u smislu red, rad i disciplina i postupanje isključivo po zakonu i pravilima policijske službe, a na čemu ćemo i dalje inzistirati u obavljanju naših svakodnevnih zadaća.

          Potom se prigodno su se obratili zamjenik župana g. Nikola Blažević, kaso i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika g. Paško Rakić, kao i biskup msgn. Tomisla Rogić , koji su osim čestitke svim policajcima povodom obilježavanja ovog Dana, svima zaželjeli uspješan daljnji  rad.

  Za izuzetno uspješnu suradnju i pruženu pomoć Kolegij Policijske uprave se zahvaljujio , te je načelnik Ivica Kostanić uručio zahvalnice:

1.            JOSIPU MILAKOVIĆ – tajniku KK „Dražen Petrović“

 

2.            NINU BRAJKOVIĆ-voditelju odjela hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Šibenik,

 

3.            DARKU DUKIĆ –zapovjedniku Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije i

 

4.            MARKU JELIĆ –gradonačelniku grada Knina.

 

 

 

 

POVODOM DANA POLICIJE U PU JE ODRŽANO I ŠPORTSKO NATJECANJE

U KOJEMU JE

 

1. MJESTO U STRELJAŠTVU (iz zračne puške)

        žene                                                                            muški                                                     

   JOSIPA VUJIĆ                                                     HRVOJE MUJAN  

  Iz Postaja pomorske policije                               iz Policijske postaje Drniš 

                                                                Preuzeo načelnik. PP Ante Čavčić                                                                                            

 

 

 

U BASKETU 

1. UPRAVA ZA ZATVORSKI SUSTAV  ŠIBENIK

 

U MALOM NOGOMETU

1. POLICIJSKA POSTAJA KNIN 



Pisane vijesti