Prometna nesreća s lakšom tjelesnom ozljedom

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/alkohol u prometu.jpg

Jučer, 19. ožujka oko 07.00 sati na cesti D-58 u blizini naselja Dubrava kod Šibenika, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 36- godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede

FOTO: ilustracija

Prometna nesreća se dogodila na način da je 36-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 0,08 g/kg, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, kojom prilikom nije koristio sigurnosni pojas, pri izlasku iz nepreglednog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i osobinama ceste, uslijed čega gubi nadzor nad vozilom, izlijeće van kolnika nakon čega dolazi do prevrtanja automobila na krov.
 
U Općoj bolnici u Šibeniku 36- godišnjem vozaču okvalificirane su lakše tjelesne ozljede, te je nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu.

Protiv 36- godišnjeg vozača bit će podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv 25-godišnje vlasnice osobnog automobila podnesen je Obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti  prometa na cestama.
 

Priopćenja