Prometna nesreća na državnoj cesti D-8

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/1 vozilo slika.jpg

Dana 14. ožujka oko 14 sati na državnoj cesti D-8 u blizini Primoštena dogodila se prometna nesreća u kojoj je 27- godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede

FOTO: ilustracija
 
Prometna nesreća se dogodila na način da je 27-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom njemačkih nacionalnih registarskih oznaka, dolaskom do lijevog preglednog zavoja, vršeći radnju pretjecanja teretnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, te u zanošenju s vozilom prelazi na dio kolnika namijenjenom ulazu i izlazu pristupne ceste, gdje vozilom udara u osobni automobil šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak.

Od siline sudara odbija se od vozilo kojim je upravljao 60-godišnjak, te u zanošenju  izliječe van kolnika, kojom prilikom dolazi do prevrtanja na krov.
U Općoj bolnici u Šibeniku 27- godišnjem vozaču okvalificirane su teške tjelesne ozljede, te je zadržan na bolničkom liječenju.
 
Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 27-godišnjeg vozača je podnesen Obavezni prekršajni nalog i izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Priopćenja