Motociklist zadobio teške tjelesne ozljede

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/alkohol u prometu.jpg

Dana 14. ožujka oko 13,25 sati u Šibeniku ul. Stjepana Radića dogodila se prometna nesreća u kojoj je 54- godišnjak vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede

FOTO: ilustracija

Prometna nesreća se dogodila na način da je 83-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 g/kg, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja vrši radnju skretanja u lijevo na odvojak ceste, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila, smjeru i brzini kretanja vozila, prilikom čega dolazi do sudara njegovog lijevog bočnog središnjeg dijela vozila i prednjeg desnog dijela motocikla kojim je upravljao 54-godišnjak, a koji se u trenutku prometne nesreće kretao ulicom Stjepana Radića, vršeći pretjecanje vozila kojim je upravljao 83-godišnji vozač, na dijelu kolnika gdje mu je to oznakama na kolniku dozvoljeno.
Od siline udara i pada na kolnik 54- godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici u Šibeniku, te je zadržan na bolničkom liječenju.
 
Protiv 83-godišnjeg vozača je zbog izazivanja prometne nesreće podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Priopćenja