Preventivne aktivnosti policije na čvoru Šibenik autoputa A-1

Slika PU_SK/slike/PU/autoput-naslovna.jpg

foto: PU šibensko-kninska

Danas, 21. srpnja Policijska uprava šibensko-kninska je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Šibenika na čvoru Šibenik autoceste A-1 provodila preventivne aktivnosti usmjerene na domaće i strane turiste u cilju njihovog sigurnijeg turističkog boravka na području ove Policijske uprave, dok su predstavnici Turističke zajednice Grada Šibenika informirali turiste o ljepotama i interesantnim destinacijama Grada Šibenika.

Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu, te kako ne bi dolazilo do stradavanja stranih državljana u prometnim nesrećama, policijski službenici su dijelili brošure „Ljeto na hrvatskim cestama“.

Brošure „Ljeto na hrvatskim cestama“ izrađene su u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a pomoću njih strani se državljani upoznaju s hrvatskim pravnim propisima u vezi vožnje pod utjecajem alkohola, pričanja na mobilni aparat za vrijeme vožnje, prekoračenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, korištenja svjetala i ograničenja brzine. U brošuri su ujedno navedeni i brojevi telefona važnih hrvatskih interventnih službi, pomoći na cesti i informacija o stanju na cestama. Osim na hrvatskom jeziku, brošura nudi rečene informacije na  francuskom, engleskom, njemačkom, češkom, slovenskom, talijanskom i mađarskom jeziku.

Također su dijeljene i pisane upute izrađene od strane ove Policijske uprave u kojima se također na više stranih jezika strani državljani upozoravaju savjetima i preporukama na poduzimanje redovitih mjera opreza, budući da se kao i svake turističke sezone očekuju učestale krađe torbi, novčanika, odjeće, mobitela i drugih vrijednih osobnih predmeta, a u čemu bi uvelike pogodovala nepažnja i nesmotrenost vlasnika koji stvari ostavljaju bez nadzora na plažama, u kafićima, diskotekama i drugim javnim mjestima ili ih pak ostavljaju u nezaključanim vozilima, zatim u kućama i apartmanima, otvorenih balkonskih vrata ili prozora, što osobe sklone vršenju kaznenih djela koriste i nestaju sa ukradenim predmetima.



Stranica