Pojačan nadzor alkoholiziraih i mladih vozača- najava

Slika PU_SK/slike/vijesti/alkohol.jpg

foto: ilustracija

U noći 13./14. listopada (subota/nedjelja) u vremenu od 23 do 5 satina našem području će se provesti ciljana akcija usmjerena na pojačani nadzor alkoholiziranih i mladih vozača, s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu, posebno u odnosu na smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća koje uzrokuju alkoholizirani vozači.

U nadzor prometa za vrijeme akcije će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Za vrijeme akcije policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena ove vrste prometnih prekršaja, kao i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. 

Pozivamo i ujedno upozoravamo vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a što je garant, kako njihove sigurnosti, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu, jer iz statističkih pokazatelja za proteklih devet mjeseci proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili 73 prometne nesreće, od kojih 4 s poginulom osobom, 36 s ozlijeđenim osobama i 33 prometne nesreće s materijalnom štetom, a mladi vozači su, za to vrijeme, pod utjecajem alkohola skrivili 16 prometnih nesreća, od kojih 1 s poginulom osobom, 6 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom.



Pisane vijesti