Akcija u prometu- najava

Slika PU_SK/slike/vijesti/policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

foto: ilustracija

Pozivamo i upoznajemo vozače da će se po Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL-ana području država Europske unije, a shodno tome i na našem području tijekom slijedećeg tjedna, od 15. listopada  (ponedjeljak) do 21. listopada (nedjelja) će se provoditi ciljana akcija usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa.   

U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog nepropisne vožnje teretnih vozila i autobusa. 

Pa i pored činjenice da na području naše Županije u proteklih devet mjeseca bilježimo 102 prometne nesreće koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, odnosno isti broj prometnih nesreća u tom razdoblju prošle godine, radi  prevencije prometnih nesreća ove vrste tijekom narednog tjedna će se provesti planirana akcija.  

Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve da ne koriste mobitele tijekom vožnje,  jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.



Pisane vijesti