Najava pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\palica na leđinma.jpg

U narednom tjednu, odnosno u vremenu od 12. (ponedjeljak) do 18. listopada (nedjelja), u cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, u sklopu tjedna provođenja akcije na nivou Europske unije ROADPOL - pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa, Policijska uprava šibensko-kninska će biti uključena u akciju pojačanog nadzora

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja, a posebno prometnih nesreća zbog nepropisne vožnje teretnih vozila i autobusa. 
 
Naši statistički podaci za prvih devet mjeseci 2020.g. bilježe negativan trend, odnosno 15,4% veći broj prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači autobusa i teretnih vozila iznad 3,5t, prema vrsti ih razdvajamo na 27 prometnih nesreća s materijalnom štetom (2019.g. – 22) i 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (2019.g. – 4), dok nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama (2019.g. – 0).
 
U cilju smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje uzrokuju vozači teretnih vozila i autobusa, u ponedjeljak 12. listopada u vremenu od 10 do 15 sati na našem području na određenim lokacijama će se intenzivnije provoditi ova ciljana akcija.
                                                         
Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, upravo zato što je čovjek ključni faktor za sigurnost prometa, jer samo odgovornim ponašanjem svih u prometu doprinosimo sigurnosti.

Najave