Najava akcije u prometu - ROADPOL

Slika \PU_SK\slike\vijesti\brzina2[1].jpg

U tjednu od 17. (ponedjeljak) do 23. travnja (nedjelja), u cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači koji voze nepropisnom i neprilagođenom brzinom, u sklopu tjedna provođenja akcije na nivou Europske unije ROADPOL - pojačanog nadzora brzine, Policijska uprava šibensko-kninska će biti uključena u akciju

FOTO: Ilustracija
 
U navedenom razdoblju na području Policijske uprave šibensko-kninske će se kontinuirano provoditi preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području dok izdvajamo petak, 21. travnja, kada će se pojačani nadzor odvijati neprestano 24 sata.
 
Ove godine, osim uključivanja svih medija u najavi akcije, i građani se mogu uključiti u ovu akciju tako da nam putem naše e-mail adrese sibensko-kninska@policija.hr do 10. travnja dostave prijedloge lokacija na kojima bi željeli da se nadzire brzina. Tako dostavljene prijedloge građana ćemo analizirati i temeljem analize pojedine i uvrstiti među lokacije pogodne za nadzor brzine.
 
Osnovni cilj provedbe preventivno-represivne akcije je evidentiranje i sankcioniranje prvenstveno prekršaja brze vožnje zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su smrtne posljedice ili teške tjelesne ozljede, nepropisno pretjecanje, a isto tako i sankcioniranje ostalih uočenih prometnih prekršaja kao što su nekorištenje zaštitnog pojasa, nekorištenje zaštitne kacige, vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole i dr.  
                   
Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.
 
Pozivamo medije da o ovoj akciji upoznaju vozače, pogotovo s činjenicom da mogu predlagati lokacije na kojima, temeljem vlastitih iskustava, žele prisutnost policije radi nadzora brzine kretanja vozila, ali i da ih upozoravaju da poštuju prometne propise, posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kao i da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

Najave