Informacije o prometu u gradu Kninu i na prilaznim cestama 5. kolovoza

Slika /PU_SK/Galerije/VRO Oluja 2024 nasl.jpg

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja, u gradu Kninu i na prilaznim cestama 5. kolovoza primjenjivat će se izmijenjena regulacija prometa

Dana 05.kolovoza bit će zatvoren promet za teretna vozila na državnoj cesti D33 u smjeru Knina i to od tvornice „KNAUF“ do Trga Oluje u Kninu(D1) i to od 07,00 sati do kraja programa na Trgu Ante Starčevića, a za sva ostala vozila od 08,00 sati (osim vozila uzvanika). Alternativni pravac u tom vremenu bit će ŽC 6058 (Orlić-Biskupija).

Također, dana 05.kolovoza u vremenu od 11,15 do 14,00 sati bit će zatvorena državna cesta D1 koja prolazi kroz Knin i to ulica 4.Gardijske brigade. Alternativni pravac za obilazak u tom vremenu je D33 (ulica kralja Tomislava) i ŽC 6080 (ulica Domovinskog rata).

Parkirališni prostor kod autobusnog kolodvora osiguran je za 100% invalide Domovinskog rata, a za ostale građane koji žele doći u Knin iz smjera Šibenika osiguran je parkirališni prostor kod vojarne general Andrija Matijaš Pauk (južni ulaz u Knin prije mosta preko rijeke Krke), za osobe koje dolaze iz smjera Splita i Zagreba kod trgovačkog centra Lidl te parkirališni prostor kod srednje škole.

Mole se građani grada Knina da ne parkiraju vozila u zoni Trga Ante Starčevića, stadiona NK Dinara, Autobusnog kolodvora i parkirališta iza Konzuma.
 
Za vrijeme odvijanja službenog dijela proslave na Trgu Ante Starčevića, biti će zabranjen promet Tuđmanovom ulicom na dionici uz trg (od križanja s Jeleninom do križanja s Pavlinovićevom), a promet će se odvijati obilazno Krešimirovom ulicom koja će zbog toga biti dvosmjerna. Također, u Grabovčevoj ulici promet će se za vrijeme svečanog dijela proslave na stadionu NK Dinara odvijati dvosmjerno zbog dolaska i odlaska uzvanika.

U večernjim satima, zbog održavanja koncerta od 20.00-01.00 biti će zatvoren promet u Tuđmanovoj ulici i na dijelu Zvonimirove (od kružnog toka do starog hotela), a promet će se odvijati obilazno gradskim ulicama: Trg Oluje (kružni tok) - Šuškova - Držislavova - Bribirskih knezova - Nelipićeva - Krešimirova - Zvonimirova te Uskočkom ulicom.

Stoga molimo da putem svojih medija pozovete sve vozače da poštuju uspostavljenu privremenu regulaciju prometa, postupaju po znakovima ovlaštenih službenih osoba i slušaju savjete redara organizatora svečanosti na uspostavljenim parkirališnim površinama, a sve kako bi svojim ponašanjem u prometu pridonijeli sigurnom odvijanju ove svečanosti. 
 

 



Stranica