Kazneno djelo pronevjere

U Odjelu kriminalističke policije, Odsjeku gospodarskog kriminaliteta i korupcije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Šibenika osumnjičenim za kazneno djelo

 U Odjelu kriminalističke policije, Odsjeku gospodarskog kriminaliteta i korupcije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Šibenika osumnjičenim za kazneno djelo pronevjere na štetu osiguravajuće tvrtke iz Zagreba.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 43-godišnjak obavljajući poslove na radnom mjestu zastupnika oštećene osiguravajuće tvrtke u vremenu od 30. listopada 2004. g. do 4. travnja 2005.g. protupravno prisvojio sveukupan iznos od 93 437.10 kuna, na način da isti iznos koji predstavlja premije temeljem zaključenih polica osiguranja nije proknjižio na račun oštećene osiguravajuće tvrtke, već je isti iznos zadržao za sebe. Time je za 93 437.10 kuna oštetio osiguravajuću tvrtku.
Protiv 43-godišnjaka je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela pronevjere na štetu osiguravajuće tvrtke iz Zagreba.



Stranica