Tri prometne nesreće

Jučer su se na području Policijske uprave dogodile tri prometne nesreće u kojima su osobe zadobile teške tjelesne ozlijede, i to:

 Jučer su se na području Policijske uprave dogodile tri prometne nesreće u kojima su osobe zadobile teške tjelesne ozlijede, i to:

- oko 9 sati na državnoj cesti D-8, kod diskoteke „Hacienda“ u blizini Vodica je došlo do prometne nesreće u kojoj je 25-godišnja putnica u vozilu iz Šibenika zadobila teške tjelesne ozlijede, radi čega je zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik. U ovoj prometnoj nesreći 67-godišnja vozačica iz Zadra i 51-godišnji vozač iz Šibenika zadobili su lakše tjelesne ozlijede.
Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 67-godišnjakinja iz Zadra upravljajući osobnim vozilom marke „Renault Twingo“, zadarskih registracijskih oznaka, zbog nedržanja potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, svojim vozilom udarila u vozilo ispred sebe, marke „Fiat Uno“, šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak iz Šibenika. Ovo je vozilo u trenutku prometne nesreće bilo zaustavljano iza zaustavljanih vozila ispred njega.
Protiv 67-godišnje vozačice će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.
 
 - oko 14.40 sati na auto cesti A-1, u blizini nadvožnjaka iznad D-33 u Bilicam je došlo do prometne nesreće u kojoj je dijete britanski državljanin, putnik u osobnom vozilu zadobio teške tjelesne ozlijede, dok su vozač i ostala trojica putnika, svi britanski državljani, zadobili lakše tjelesne ozlijede. Svi ozlijeđeni su zadržani na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 41-godišnji vozač britanski državljanin upravljajući osobnim vozilom marke „VW Touran“, stranih registracijskih oznaka, zbog nedržanja potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, svojim vozilom udario u priključno vozilo teretnog vozila marke „Volvo“, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji vozač iz Podgaća.
Protiv 41-godišnjeg vozača  će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.
 
- oko 17.50 sati u Pirovcu, predio Starin je došlo do prometne nesreće u kojoj je 47-godišnji vozač mopeda iz toga mjesta zadobio teške tjelesne ozlijede.
Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada se 47-godišnji vozač mopeda pri vožnji na raskrižju ulica Ruđera Boškovića i Vukovarske nije mopedom kretao što bliže desnoj strani kolnika, zbog čega je mopedom udario u osobno vozilo marke „VW Golf“, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak iz Pirovca.
O ovoj prometnoj nesreći biti će izviješćeno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 47-godišnjeg vozača će biti podnijet Obvezni prekršajni nalog.
 


Stranica