Bilice - kazneno djelo krivotvorenja isprave, dva kazna djela prijevare i kazneno djelo prijetnje

U Odjelu kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom iz Bilica, za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio ukupno četiri kaznena djela, od kojih kazneno djelo

 
U Odjelu kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom iz Bilica, za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio ukupno četiri kaznena djela, od kojih kazneno djelo krivotvorenja isprave, dva kazna djela prijevare na štetu 28-godišnjaka i 23.-godišnjaka oba iz Šibenika i kazneno djelo prijetnje na štetu 44-godišnje supruge iz Bilica.
         Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica, nakon što je uz pomoć druge osobe krivotvorio dopis Ministarstva obrane RH, oštećenom 28-godišnjaku prodao stan u Šibeniku za iznos od 29 000 EUR-a.
         Nadalje je osumnjičeni s istim ciljem dovodeći u zabludu oštećenog 23-godišnjaka, mjesecu kolovozu 2009.g. i siječnju 2010.g. od njega posudio novac, na koji je način ga je, uz odrađene poslove koje je obavljao za osumnjičenog, oštetio za ukupan iznos od oko 80 000 kuna.
         Također je ovim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni je u mjesecu ožujku 2010.g. u Šibeniku u nazočnosti djelatnice njihova obrta, svojoj supruzi  ozbiljno prijetio . 
         Tijekom kriminalističkog istraživanja, a na okolnosti kaznenog djela prijetnje, po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku izvršena je pretraga obiteljske kuće, stana i osobnog vozila koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto vatreno oružje i streljivo, koje je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.
         Protiv osumnjičenog Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti će podnijeta kaznena prijava, zbog kaznih djela za koja je osumnjičen, a protiv istoga će biti podnijet i Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku zbog prekršaja iz zakona o oružju.                                                                                           


Stranica