Otkriveni počinitelji kaznenog djela razbojništva na štetu tvrtke «Djelo» iz Unešića

Slika PU_SK/slike/vijesti/uhicenik01.jpg

Zajedničkim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave zadarske i policijskih službenika Policijske postaje Vodice nad 18-godišnjakom iz Splita i 20-godišnjakom iz Bile Vlake utvrđena je

 
foto:ilustracija

Zajedničkim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave zadarske i policijskih službenika Policijske postaje Vodice nad 18-godišnjakom iz Splita i 20-godišnjakom iz Bile Vlake utvrđena je osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo razbojništva na štetu tvrtke «Djelo» iz Unešića.
Osumnjičeni su dana 19. listopada 2009.g. oko 16.30 sati u mjestu Tribunj u ulici Put Vodica, ušli u oštećenu trgovinu, prišli zaposlenici pored registar kase, te od iste uz prijetnju nožem zatražili da otvori registar kasu iz koje su tom prilikom otuđili iznos od 2 415 kuna. Nakon toga osumnjičeni su otišli osobnim vozilom 20-godišnjeg osumnjičenika, koje su prethodno skrili u drugoj ulici.
Tijekom kriminalističkog istraživanja sukladno zakonskim propisima izvršeno je izborno prepoznavanje i pretraga stanova i osobnog vozila koje koriste osumnjičeni, kada je pronađena odjeća u koju su osumnjičeni bili obučeni u vrijeme izvršenja kaznenog djela kao i nož kojim su tom prilikom prijetili zaposlenici. Osim toga utvrđeno je da je osumnjičeni 20-godišnjak ranije boravio na tom području, te su mu bile poznate okolnosti koje je iskoristio za izvršenje ovoga kaznenoga djela.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u Policijskoj upravi zadarskoj, gdje ih se sumnjiči za još dva kaznena djela razbojništva na njihovu području, osumnjičeni će biti dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zadru, a za kazneno djelo razbojništva izvršeno na našem području biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.   


Stranica