Knin - kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji

U policijskoj postaji Knin dovršena je kriminalistička obrada nad 48-godišnjakom iz Biskupije, koji je osumnjičen za kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji, na štetu 49-godišnje supruge i kaznenog djela

 
U policijskoj postaji Knin dovršena je kriminalistička obrada nad 48-godišnjakom iz Biskupije, koji je osumnjičen za kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji, na štetu 49-godišnje supruge i kaznenog djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, na štetu njihove dvoje maloljetne djece.
Kriminalističkim i prekršajnim istraživanjem je utvrđeno ja da je jučer, 30. rujna 2009.g. u jutarnjim satima u obiteljskoj kući, naočigled jednog od djece, došlo do međusobnog verbalnog sukoba između osumnjičenog i oštećene, kojom prilikom je osumnjičeni oštetio kućni inventar.
Obzirom na sumnju da osumnjičeni neovlašteno posjeduje oružje, po nalogu Prekršajnog suda u Kninu, pretražena je obiteljska kuća i vozila, koje koristi osumnjičeni, kada nisu pronađeni predmeti, koji se mogu dovesti u vezu s kaznenim djelom.
Po dovršenom prekršajnom istraživanju osumnjičeni i oštećena su, uz Optužni prijedlog, dovedeni Prekršajnom sucu Prekršajnog suda u Kninu, zbog prekršaja iz zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a protiv osumnjičenog biti će podnijeta i kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, zbog navedenih kaznenih djela, dok je kriminalističko istraživanje za oštećenu, na okolnosti kaznenog djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe u tijeku.


Stranica