68-godišnjak pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/policija 2019. -1.jpg

Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni će tijekom dana uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske

Foto: Ilustracija

Jučer, 20. listopada oko 13,25 sati na državnoj cesti D-33 u mjestu Ramljane, došlo je do prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom.

Prometna nesreća se dogodila na način da 68-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka županijskom cestom 6079 u smjeru mjesta Ramljane, dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-33, nije zaustavio vozilo na prometnom znaku izričitih naredbi „stop“, pritom nastavljajući kretanje na četverokraknom raskrižju, uslijed čega na njegov prednji dio vozila nalijeću motocikl šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnjak i motocikl šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 49-godišnjakinja, a u trenutku prometne nesreće na glavi su imali zaštitne kacige.

Od siline udara 52-godišnjak i 49-godišnjakinja su zajedno s motociklom pali na tlo.
 
U Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos“ u Kninu 49-godišnjakinja je od zadobivenih ozljeda preminula, dok su 52-godišnjaku konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život.
Vozaču osobnog automobila i putnici su konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Nad tijelom preminule ženske osobe biti će provedena obdukcija.

U vremenu od 13.25 do 19.00 sati na navedenoj dionici ceste promet se odvijao izmjenično jednom prometnom trakom.
 
Osumnjičenom 68-godišnjem vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,26 g/kg te je uhićen i doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjene kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni će tijekom dana uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Priopćenja