20-godišnjak osumnjičen za teško kazneno djelo protiv sigurnosti

Slika \PU_SK\slike\vijesti\pomorska_policija03.jpg

U Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom osumnjičenim za teško kazneno djelo protiv sigurnosti počinjeno na štetu djeteta nizozemskog državljanina

Utvrđeno je da je osumnjičeni 18. srpnja 13.15. sati na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu, upravljao brodicom-gliserom s izvan brodskim motorom, za upravljanje kojeg nije imao  potrebite dozvole, kojom prilikom je prevozio troje putnika nizozemskih državljana, dok je smrtno stradalo dijete vukao na tubu (okrugli gumeni dušek),  koji je bio privezan konopom za stražnji-krmeni dio glisera. Tom prilikom osumnjičeni je jednom trenutku, dok je vukao tub, na kojem se nalazilo oštećeno dijete, napravio manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, uslijed čega je došlo do udara tuba na kojem se nalazilo oštećeno dijete, koje je tijelom udarilo u gliser.  Prilikom udara u gliser dijete je zadobilo teške i po život opasne ozljede, od kojih je u 16.55 sati preminulo u Općoj bolnici Šibenik.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.
 

Priopćenja