Prijevara u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave

Slika PU_SK/slike/vijesti/auto_policija04.jpg

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Šibenikakoji je u svojstvu direktora tvrtke iz Šibenika osumnjičen da je na štetu tvrtke iz Zagreba počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo krivotvorenje službene isprave. 

foto : ilustracija

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom  iz Šibenikakoji je u svojstvu direktora tvrtke iz Šibenika osumnjičen da je na štetu tvrtke iz Zagreba počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo krivotvorenje službene isprave.

Utvrđeno je da je osumnjičeni je u vremenu od 11.prosinca 2009.g. -30.lipnja 2010.g.  za usluge prijevoza kamenog agregata s prostora tvrtke iz Šibeniku na ime avansa primio novčani iznos od 307 500 kuna, a koje usluge nije nikad izvršio. Nadalje je utvrđeno da je na temelju antidatiranog ugovora za druge usluge pronalaženja deponija ispostavio lažni račun za navedeni iznos koji mu je i uplaćen,a što je i prikazao u poslovnim knjigama svoje tvrtke . 

Kako je opisanim kaznenim djelom tvrtka u vlasništvu osumnjičenog za sebe pribavila ne pripadajuću imovinsku korist u navedenom iznosu tvrtka je odgovorna za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Protiv osumnjičenog i tvrtke  će nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.  



Stranica