35 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga

Slika PU_SK/slike/vijesti/droga03.jpg

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno opsežno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz Vodica osumnjičenim za ukupno 27 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, od kojih 23 kaznena djela za neovlašteno posjedovanje opojne droge i 4

 foto : ilustracija

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno opsežno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz Vodica osumnjičenim za ukupno 27 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, od kojih 23 kaznena djela za neovlašteno posjedovanje opojne droge i 4 kaznena djela za navođenje drugoga na trošenje opojnih droga. Nadalje je ovim kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da je 28-godišnjak iz Vodica počinio 5 kaznenih djela neovlaštenog posjeda opojnih droga, dok su 35-godišnjak iz Šibenika, 32-godišnjak iz Zagreba i 27-godišnjak iz Vodica osumnjičeni za po jedno kazneno djelo neovlaštenog posjeda opojnih droga.

Provedenim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 30-godišnjak tijekom 2011.g. na području Vodica prema više osoba preprodavao opojnu drogi i navodio druge na trošenje opojne droge, dok je osumnjičeni 28-godišnjak u tom istom vremenu na tom području više osoba preprodavao, odnosno posredovao pri kupnji opojne droge kokain. Ovim kriminalističkim istraživanjem je za osumnjičenog 32-godišnjaka utvrđeno da je u više navrata iz Zagreba u Vodice donosio različite količinske jedinice opojne droge kokain, koju je prodavao osumnjičenom 30-godišnjaku, a za osumnjičenog 35-godišnjaka utvrđeno da je tijekom kolovoza 2011.g.  u Šibeniku osumnjičenom 30-godišnjaku prodao 100 grama opojne droge kokain za novčani iznos od 29 000 kuna. Za osumnjičenog 27-godišnjaka je utvrđeno da je tijekom ove godine u Vodicama prema trećim osobama preprodavao opojnu drogu kokain, kupljenu od osumnjičenog 30-godišnjaka.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 30-godišnjak, 28-godišnjak i 35-godišnjak su, uz kaznenu prijavu, dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, dok je protiv ostalih osumnjičenih podnijeta kaznena prijava, zbog kaznenih djela za koja su osumnjičeni.



Stranica