U prometnoj nesreći smrtno stradao motociklist

Slika PU_SK/slike/vijesti/policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

30. srpnja oko 13.50 sati na državnoj cesti D-8 u Primoštenu, predio Tepli Bok se dogodila teška prometna nesreća. Očevidom,je utvrđeno da je 42-godišnji Ruski državljanin upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“ zadarskih registarsk

foto : ilustracija

30. srpnja  oko 13.50 sati na državnoj cesti D-8 u Primoštenu, predio Tepli Bok se  dogodila teška prometna nesreća.

Očevidom,je utvrđeno da je 42-godišnji Ruski državljanin upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“ zadarskih registarskih oznaka krećući se smjerom istok-zapad. Dolaskom na predio Tepli Bok vršio je radnju skretanja u lijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Tom prilikom došlo je do sudara prednjeg lijevog bočnog dijela njegova automobila i desnog zadnjeg bočnog dijela motocikla marke „Honda“ sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak iz Siska, a koji se kretao istom cestom u istom smjeru i u trenutku nesreće nalazio se u fazi nepropisnog pretjecanja. Nakon sudara vozač motocikla izgubio je kontrolu nad upravljačem i skupa s motociklom i 23-godišnjom putnicom pao na kolnik.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je vozač motocikla od kojih je preminuo u Općoj bolnici  Šibenik.

Vozač osobnog automobila će dans 31.srpnja  uz kaznenu prijavu biti doveden  istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku zbog  kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.



Stranica