Korisni savjeti i upozorenja građanima

Slika PU_SK/slike/vijesti/lopov3.jpg

Od početka ovog mjeseca u Šibeniku je zabilježeno tri, a u Vodicama jedno kazneno djelo krađe novčanika iz torbica u trgovinama korištenjem nepažnje oštećenih osoba. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 6  

foto : ilustracija

Od početka ovog mjeseca u Šibeniku je zabilježeno tri, a u Vodicama jedno kazneno djelo krađe novčanika iz torbica u trgovinama korištenjem nepažnje oštećenih osoba. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 6 200 kuna. Građani se upozoravaju da prilikom kupovine stalno imaju pod nadzorom novac i ostale vrijedne stvari koje nose sa sobom.

Nadalje , od početka ovog mjeseca bilježimo i četiri kaznena djela krađa na plažama zbog nepažnje i i ostavljanja stvari bez nadzora. Dosad utvrđena materijalna šteta ovim kaznenim djelima je oko 9 000 kuna. Stoga upozoravamo građane da na plažu izbjegavaju nositi vrijedne predmete na plažu , te da stvari na plaži ne ostavljaju bez nadzora.

U našim turističkim mjestima bilježimo tri kaznena djela krađe bicikla , a nastala materijalna šteta je oko 7 300 kuna. Upućujemo građane da bicikle ne ostavljaju bez nadzora ili da ostavljene bicikle osiguravaju.  

Također se građani upozoravaju da osobna vozila, pogotovo u blizini plaža ili na osamljenim mjestima, ne ostavljaju nezaključano i otvorenih prozora, kao i da novac i druge vrijedne predmete ni u kojem slučaju ne ostavljaju u vozilu, naročito ne na vidljivom mjestu. Od mjeseca lipnja do danas evidentirano je 11 krađa iz nezaključanih vozila.

Poseban savjet za sve a posebno starije osobe je da, zbog izbjegavanja raznih mogućnosti prijevare,  ne otvaraju vrata nepoznatim sumnjivim osobama te da ne dozvoljavaju ulazak u stan osobama koje se predstavljaju kao službene osobe bez valjane isprave kojom mogu potvrditi to svojstvo, odnosno da ne nasjedaju telefonskim pozivima u kojima netko traži uplatu određenog novčanog iznosa u bilo koju svrhu.

U svim tim slučajevima uputno je prijaviti događaj policiji, ukoliko je moguće zapamtiti opis osobe ili telefonski broj pozivatelja. 



Stranica