Sažetak- požari

Slika PU_SK/slike/vijesti/pozar01.jpg

Jučer 12. ožujka u jutarnjim satima u blizini Baljaka , predio Baljački doli na otvorenom, minski sumnjivom prostoru je izbio požar koji je zahvatio površinu 600 x 400 metarA. U gašenju požara koji je lokaliziran u 12.15 sati sudjelovao je i jedan kanader . Gorjela je suha 

 foto : ilustracija

Jučer 12. ožujka  u jutarnjim satima u blizini Baljaka , predio Baljački doli na otvorenom, minski sumnjivom prostoru je izbio požar koji je zahvatio površinu 600 x 400 metarA. U gašenju požara koji je lokaliziran u 12.15 sati sudjelovao je i jedan kanader . Gorjela je suha trava i nisko raslinje , gašenje je i dalje u tijeku.

Istog dana oko 10.30 sati u Piramatovcima 71-godišnjakinja iz Splita je neopreznim spaljivanjem biljnog otpada prouzrokovala izbijanje požara koji je zahvatio površinu 300 x 300 metara na kojoj je gorjela suha trava nisko raslinje i borova šuma. Očevid će biti obavljen naknadno.

12. ožujka  oko podneva u blizini Dubravica , predio Požarike je izbio  požar koji je zahvatio površinu 200 x 200 metara na kojoj je gorjela suha trava , nisko raslinje i 30-ak stabala maslina zasad nepoznatog vlasnika. Požar je ugašen u 14.00 sati.                           

 U isto vrijeme  u blizini Dubrave, uz županijsku cestu Dubrava-čvor Šibenik je izbio požar koji je zahvatio površinu oko 4 hektara na kojoj je gorjela suha trava, nisko raslinje i borova šuma. U gašenju požara koji je ugašen u 17.54 sati sudjelovao je i  „air traktor“. Tijekom gašenja požara u vremenu 13.50 – 16.40 sati navedenom cestom promet je bio zatvoren. Slijedi  obavljanje očevida.



Stranica