„Prometna učilica“

Slika PU_SK/slike/PPrP/untitled.jpg

„PROMETNA UČILICA“- NATJEČI SE I POKAŽI SVIMA TKO NAJBOLJE POZNAJE PROMETNE PROPISE

 PU šibensko-kninska poziva sve učenike, polaznike osnovnih škola s područja  Županije na sudjelovanje u državnom natjecanju iz poznavanja prometnih propisa.

 Jedan od prioriteta u edukaciji djece već od najranije dobi je prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa , zbog čega je Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa  u sklopu projekta „PROMETNA UČILICA“ po treći put organizira državno natjecanje za učenike osnovnih škola iz poznavanja prometne kulture.

 Natjecanje traje  od 01.ožujka od 12,00 sati do 06.svibnja do 12,00 sati , a u natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola i osvojiti vrijedne nagrade : 

  • za najbolje učenike od 1.- 4. razreda: 
  1. mjesto – KTM bicikl i zaštitna kaciga

od 2. – 10. mjesta – Torpado bicikl i zaštitna kaciga 

  • za najbolje učenike od 5. -8. razreda 
  1. mjesto- KTM bicikl i zaštitna kaciga

od 2. – 10. mjesta – Torpado bicikl i zaštitna kaciga. 

„ PROMETNA UČILICA“ je prilagođena uzrastu djece od 1.-8. razreda osnovne škole i obrađuje dvije tematske cjeline: kretanje pješaka u prometu i vožnju bicikla i to kroz pitanja i provjeru znanja, ali i kroz poučne sadržaje. 

„PROMETNA UČILICA“ je dostupna putem Interneta i smještena je na serverima Hrvatske istraživačke mreže - CARNeta na web adresi http://ucilica.skole.hr/prometna.

Učenici se za sudjelovanje ne moraju posebno prijaviti, već je dovoljno korištenje „PROMETNE UČILICE“, a za pristup sadržaju je potrebno imati korisničku lozinku u

AAI@EduHR sustavu koji učenici i nastavnici mogu dobiti od administratora imenika na školi. 

POZIVAMO SVE UČENIKE NA SUDJELOVANJE I ŽELIMO IM PUNO USPJEHA I ZNANJA IZ POZNAVANJA PROMETNIH PROPISA , A NJIHOVE NASTAVNIKE DA IH PODRŽE U SUDJELOVANJU !

 

 

 

 

 

 



Stranica