Vozio u vrijeme zabrane i pod utjecajem alkohola pa izazvao prometnu nesreću

Slika \PU_SK\slike\vijesti\policija05.jpg

U prometnoj nesreći koja se 18. srpnja oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-27 u mjestu Grabovci teže je ozlijeđena 50-godišnja pješakinja

FOTO: Ilustracija

Do prometne nesreće je došlo na način da 24-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola i za vrijeme kad mu je na snazi izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti (noć, neosvijetljeno) te je udario u osobni automobil ispred sebe koji je u tom trenutku skretao udesno na sporednu cestu. Od siline udara drugi automobil se rotirao na kolniku, sletio na kameno-zemljanu površinu i udario u pješakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede i prevezena je na liječenje u Opću bolnicu u Šibeniku, a lakše je ozlijeđen i 24-godišnjak koji je izazvao prometnu nesreću.

Zbog izazivanje prometne nesreće 24-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Priopćenja