Vozio neregistriran automobil pod utjecajem droge

Slika /PU_SK/slike/vijesti/auto i palica.jpg

Testiranjem 26- godišnjaka dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost droge u njegovom organizmu

Dana 30. siječnja u mjestu Golubić u 16:00 sati prilikom kontrole prometa od strane policijskih službenika PP Knin, zaustavljen je 26- godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, kojom prilikom je utvrđeno da je isti upravljao neregistriranim vozilom, dok su mu na snazi tri zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i mjera ukidanja i oduzimanja vozačke dozvole. Izvršenim preliminarnim testiranjem na opojne droge utvrđeno je da je pozitivan na droge.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 26- godišnjak svojim ponašanjem ostvario veći broj prometnih prekršaja i to iz čl. 238, st. 1, kažnjiv po čl. 238, st.. 7 čl.  i čl. 282, st. 4, kažnjiv po čl. 282, st. 9  Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, te je uz optužni prijedlog
danas priveden na Općinski sud Šibenik- stalna služba Knin.

Vozač je proglašen krivim za prekršaje koji su mu stavljeni na teret u optužnom prijedlogu, te mu je  izrečena  kazna zatvora u trajanju od 15 dana.

S obzirom da je 26- godišnjak više od dva puta pravomoćno kažnjen za prekršaj iz čl. 282. st.4, temeljem čl. 229, st.8 Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao.

Pisane vijesti