Vikend analiza prometa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 11.do 17.ožujka na našem području ukupno se dogodilo 12 prometnih nesreća,6 prometnih nesreća s ozlijeđenom osobom u kojima je 3 osobe teže i 4 lakše ozlijeđene i 6  prometnih nesreća s materijalnom štetom         

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 7 se dogodilo na području Šibenika i to, 3 prometne nesreće s ozlijeđenom osobom u kojima je jedna osoba teže i 2 lakše ozlijeđene, te 4  prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Drniša su zabilježene 2 prometne nesreće jednom s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše i jedna teže ozlijeđena i 1 s materijalnom štetom, dok su na području Knina zabilježene 3 prometne nesreće, 2 s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba lakše i jedna teže ozlijeđena i 1 s materijalnom štetom.
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 9, nepoštivanje prednosti prolaska 3, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati - 6, 10,00-15,00 sati (4), 12,00-14,00 sati ( 2).  Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale četvrtak 5,srijeda 4 i  utorak 3.  U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno su poduzete 322 mjere, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (123), nepropisno uključivanje isključivanje (29), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (20), sigurnosni pojas (121), upotreba mobitela tijekom vožnje (13), i tako  dalje, a ujedno je iz prometa isključen 26 vozača  i 2 vozila.
Osim toga, 17. ožujka oko 3,28 sati u Kninu je zatečen 48-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja teretnim vozilom WV, njemačkih registracijskih oznaka kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 2,03 g/kg. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja, nakon čega je uz Optužni prijedlog priveden u Prekršajni odjela Općinskog suda u Šibeniku.
 Nadalje, 17. ožujka oko 18,40 sati je zabilježena najveća brzina kretanja od 235 km/h 53-godišnjeg slovenskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom Audi, slovenskih registracijskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena putem Prekršajnog naloga naplaćena novčana kazna od 4000 kuna.

Stranica