Uspješno spriječena dva odvojena slučaja krijumčarenja ljudi

Slika \PU_SK\slike\vijesti\GRBB_1.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad dva srpska državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma

FOTO: Ilustracija

Prvo je u četvrtak 12. listopada, u jutarnjim satima, na širem području grada Knina zaustavljen osobni automobil bosanskih nacionalnih oznaka u kojem se, osim osumnjičenog 48-godišnjaka a, nalazilo sedamnaest stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.
 
Zatim je u petak 13. listopada, u jutarnjim satima, nedaleko Knina zaustavljen osobni automobil bosanskih registarskih oznaka u kojem se, osim osumnjičenog 19-godišnjaka, nalazilo i petnaest stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.
 
Svi strani državljani su tijekom postupanja policije izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.



Priopćenja