Upravljao odjavljenim vozilom na koje je stavio nepripadajuće registarske oznake, bez vozačke dozvole

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/policija05.jpg

37- godišnjak je poradi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor u Šibenik, dok će poradi počinjenja kaznenog djela krivotvorenje isprava biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku

FOTO: ilustracija

​Policijski službenici Postaje prometne policije Šibenik su proveli kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprava.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u vremenskom periodu od 15. lipnja do 09. srpnja u Šibeniku, u sedam navrata upravljao osobnim vozilom na koje je stavio neodgovarajuće registarske oznake.
Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni upravljao osobnim vozilom, odjavljenim od ožujka 2023 godine, prije prava stjecanja na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Osobno vozilo je temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama oduzeto i prevezeno u krug Policijske uprave, do donošenja odluke suda o prekršaju.

Nakon dovršenog istraživanja 37- godišnjak je poradi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor u Šibenik, dok će poradi počinjenja kaznenog djela krivotvorenje isprava biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Priopćenja