U Solarisu otvorena radionica "Novi trendovi u području prevencije kriminaliteta"

  • Slika \PU_SK\slike\PU\SOLARIS 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas je u hotelu Ivan u Solarisu u suradnji MUP-a RH i MUP-a njemačke Savezne pokrajine Baden- Wurttemberg u okviru Mješovite komisije Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne pokrajine Baden- Wurttemberg otvorena interaktivna radionica pod nazivom "Novi trendovi u području prevencije kriminaliteta" koja će trajati do 21.ožujka 2019.g.

Sukladno odrednicama zajedničkog Protokola 10.sjednice ovih dviju Vlada , te po Planu obrazovanja i školovanja i stručnog usavršavanja za 2019.g. je organizirana ova radionica na kojoj sudjeluju službenici za nadzor/planiranje i prevenciju svih policijskih uprava.
Radionicom su obuhvaćene teme "Urbana arhitektura u prevenciji kriminaliteta", "Prevencija korupcije" i "Sigurnost gradova s naglaskom na sprječavanje radikalizacije", te druge teme koje su na području prevencije kriminaliteta trenutno aktualne na razini Europske Unije.
Na ovoj radionici sudjeluje i ekspertni tim MUP-a njemačke Savezne pokrajine Baden- Wurttemberg na čelu s g. Joachimom Schneiderom koji je u službenom posjetu MUP-a RH koji će zajedno s predstavnicima Službe prevencije Ureda glavnog ravnatelja policije voditi radionicu.  Kao gosti će sudjelovati i predstavnici Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.
Sve nazočne je otvaranjem radionice pozdravio i zaželio im dobrodošlicu i uspjeh u radu načelnik policijske uprave Ivica Kostanić , te voditeljica Službe prevencije Sandra Veber.

Stranica