U prometnoj nesreći putnik iz osobnog automobila teže ozlijeđen

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/bljeskalica.auto.kc.jpg

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 45-godišnje vozačice podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, dok će protiv 38-godišnjeg vozača zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa biti podnesena prekršajna prijava

FOTO: ilustracija

Dana 17. kolovoza u 23,40 sati u Tisnom,  dogodila se prometna nesreća u kojoj je putnik iz osobnog vozila zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na način da 45-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, ulaskom u blagi zavoj nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, nakon čega na ravnom cestovnom potezu s vozilom izlijeće van kolnika gdje prednjim kotačem udara u uzdignuti betonski ivičnjak prometnog otoka preko kojeg se uspinje, a potom s prednjim dijelom vozila udara u prednji dio osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak.
 
U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je putnik iz drugog osobnog vozila.
 
Izvršenim alkotestiranjem sudionika prometne nesreće, kod 38-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,25 g/kg.
 
Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 45-godišnje vozačice podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, dok će protiv 38-godišnjeg vozača zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa biti podnesena  adekvatna prekršajna prijava.
 

Priopćenja