U Aržanu održan malonogometni turnir "Josip Jović"

  • Slika \PU_SK\slike\Josip Jovic turnir II.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Aržanu je u petak, 03. listopada održan 24. tradicionalni malonogometni turnir  koji je nazvan „Josip Jović“, u čast prvom poginulom hrvatskom redarstveniku. I ove godine u rodnom mjestu i posljednjem počivalištu prvog poginulog  hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića okupili su se policijski službenici iz četiri policijske uprave i članovi braniteljskih udruga.

Ove godine turnir je održan u „skraćenom“ izdanju zbog pandemije virusa COVID-19, tako da su na njemu sudjelovale malonogometne momčadi iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Policijske uprave šibensko-kninske, Policijske uprave zadarske, te kao domaćin, malonogometna ekipa iz  Policijske uprave splitsko-dalmatinske, uz revijalno sudjelovanje ekipa udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata.
 
Kao i svake godine, na dostojanstven način, svi sudionici turnira odali su počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu Josipa Jovića. U ime Ministarstva unutarnjih poslova vijenac je položio načelnik Postaje granične policije Imotski Tihomir Nenadić. uz prigodnu duhovnu riječ župnika iz Aržana Marina Barišića, te kapelane policijske uprave don Marka Trogrlića i don Hrvoja Relje.

Uz prigodnu riječ dragog gosta, zamjenika župana Splitsko-dalmatinske županije  Ante Šošića, te blagoslov turnira naših kapelana, otpočelo je natjecanje.

Ove godine, prvo mjesto i prelazni pehar turnira „Josip Jović“  osvojila je momčad Policijske uprave šibensko-kninske koji su voditelju ekipe Goranu Goreti uručili brat poginulog Josipa Jovića gospodin Tomislav Jović i načelnik općine Cista Provo gospodin Bože Ćubić.

I što reći na kraju. Izuzetno nam je drago da smo i ove godine, iako u izmijenjenim uvjetima, uspjeli sačuvati tradiciju, a u tome nam je pomoć pružilo Ministarstvo unutarnjih poslova kojem se zahvaljujemo.

Zahvaljujemo se svim dragim gostima, sudionicima turnira, a posebno Udruzi policijskih branitelja iz Domovinskog rata Imotski, kao  nositelju organizacije turnira. 


Preuzeto sa stranice PU splitsko-dalmatinske
 



Pisane vijesti