Tri prometne nesreće

Slika PU_SK/slike/vijesti/policajac01.jpg

foto: ilustracija

U prometnoj nesreći od 28. rujna oko 13,35 sati na državnoj cesti D-1, u Oćestovu 44-godišnji vozač bicikla je teže ozlijeđen, zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada 44-godišnjak, pod utjecajem alkohola, upravljajući biciklom nije držao potrebiti razmak dok se kretao iza drugog vozila, uslijed čega biciklom i svojim tijela udara u zadnji dio osobnog automobila "VW Caddy, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji vozač, koji se kretao istim smjerom.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv vozača bicikla će biti podnijet Opružni prijedlog.

 

Tog dana oko 18,10 sati se dogodila prometna nesreće i  državnoj cesti D-9, kod Pirovca, u kojoj prometnoj nesreći je 38-godišnji slovenski državljanin, kao vozač motocikla, zadobio teške tjelesne ozlijede, zbog kojih je zadržan na daljnjem liječenju u  Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 61-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Citroen Berlingo, zadarskih registracijskih , dolaskom do raskrižja s cestom za plažu Prosika, skrenuo u lijevo, a da nije iz suprotnog propustio motocikl Yamaha. slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji vozač.

Protiv 61-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.  

 

U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 11,30 sati na državnoj cesti D-8 kod Podorljaka, teže je ozlijeđen 55-godišnji vozač motocikla, zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 46-godišnja vozačica pri upravljanju osobnim automobilom Peugeot 308, splitskih registracijskih oznaka, dolaskom na raskrižje s županijskom .cestom 6128, započela skretanje ulijevo za tu cestu, a da se prije toga nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Uslijed toga je došlo do sudara njezina vozila s motociklom Yamaha, splitskih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 55-godišnji vozač, koji je bio u fazi pretjecanja njezina vozila kao i  kolone vozila iza njezina i to na mjestu gdje to prometnim .znakom (središnja neisprekidana uzdužna crta) nije dopušteno.

Protiv 46-godišnje vozačice će biti podnijeta kaznena prijava  Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv vozača motocikla je podnijet prekršajni nalog.  



Pisane vijesti