Tjedna analiza prometa

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/alkohol u prometu.jpg

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu, odnosno u vremenu od 7. do 13. listopada na našem području ukupno se dogodilo 17 prometnih nesreća, 5 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom, a u istima su 3 osoba lakše i 2 teže ozlijeđene

Foto: Ilustracija
 
Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 16 se dogodilo na području Šibenika i to: 4 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom, a u istima je 1 osoba teže i 3 lakše ozlijeđene. Na području Drniša nije bilo prometnih nesreća. Na području Knina dogodila se 1 prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je 1 osoba teže ozlijeđena.
 
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 16, nepoštivanje prednosti prolaska 1.
Pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati - 5, 10,00-15,00 sati - 5,  12,00-14,00 sati - 7.  Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale: ponedjeljak  i utorak  5 ,srijeda 7.   
 
U promatranom vremenu protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 360 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (210), sigurnosni pojas (85), nepropisno uključivanje isključivanje (15), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (15), tehnička neispravnost (8) i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 10 vozača i 5 vozila.
           
 
Izdvajamo jedan događaja gdje je vozač poradi vožnje pod utjecajem alkohola uz optužni prijedlog priveden na sud :
 
- dana, 11. listopada u 20,30 sati u Siveriću, od strane policijskih službenika zaustavljen je 21-godišnji vozač osobnog automobila šibenskih registracijskih oznaka, kojem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,14 g/kg. Vozač je uhićen, zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.

Sud je okrivljeniku odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Šibeniku.

 
 
 

Priopćenja