Tjedna analiza prometa - 221 prometni prekršaj

Slika \PU_SK\slike\vijesti\brzina2.JPG

Tijekom proteklog tjedana, odnosno u vremenu od 10. do 16. kolovoza na području Policijske uprave šibensko-kninske se dogodilo ukupno 25 prometnih nesreća, od kojih 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe zadobile teške, a 12 osoba lakše tjelesne ozlijede i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom

Od ukupnog broja ovih prometnih nesreća, njih 20 prometnih nesreća se dogodilo na području Šibenika i Vodica, od kojih 8 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 zadobila teške tjelesne ozljede, 11 osoba lakše tjelesne ozlijede i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Knina su se dogodile 3 prometne nesreće od kojih 2 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške, a 1 osoba lakše tjelesne ozljede i 1 prometne nesreća s materijalnom štetom, dok na području Drniša su evidentirane dvije prometne nesreće i to 1 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 1 s materijalnom štetom.
 
Uzroci ovih prometnih nesreća su, nepropisna brzina - 4, nedovoljna udaljenost – 3, nepropisna vožnja unazad - 4, te ostalo - 14.
 
Tijekom tjedna je utvrđen i sankcioniran 221 prometni prekršaj, među kojima 44 nepropisne brzine, 27 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 upravljanja pod utjecajem alkohola, 22 nepropisno uključivanje/isključivanje,11 nekorištenje zaštitne kacige, istek valjanosti prometne dozvole 6,  upravljanja vozilom prije stjecanja prava 6 i drugi.
Zbog počinjenih prekršaja iz prometa su isključena 36 vozača i 5 vozila.
 
Osim toga, dana 16. kolovoza oko 18.55 sati u Šibeniku, u Ulici Stjepana Radića, je zatečen 68-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Mazda, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 2,60 g/kg alkohola u organizmu. Obzirom da je 68-godišnjak izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen, zadržan je na bolničkom liječenju.

Protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.
 

Pisane vijesti