Tjedna analiza prometa

Slika /PU_SK/slike/vijesti/auto i palica.jpg

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu, odnosno u vremenu od 05. do 11. veljače na našem području ukupno se dogodilo 18 prometnih nesreća, 6 sa ozlijeđenim osobama i 12 sa materijalnom štetom, a u istima su 4 osobe su lakše i 2 teže ozlijeđene

FOTO: ilustracija       

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 18 se dogodilo na području Šibenika i to: 6 sa ozlijeđenom osobom i 12 sa materijalnom štetom, a u istima su 2 osobe teže i 4 lakše ozlijeđene. Na području Drniša nije bilo prometnih nesreća. Na području Knina nije bilo prometnih nesreća.
 
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 17, nepoštivanje prednosti prolaska 1, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati - 8, 10,00-15,00 sati - 8,  12,00-14,00 sati - 2.

Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale: srijeda 14,petak 3 i utorak 1.   
 
U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 345 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (254),sigurnosni pojas (52), nepropisno uključivanje isključivanje (32),upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (15), tehnička neispravnost (5) i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 12 vozača  i  7 vozila.
    
Policija kontinuirano provodi pojačano postupanje po prometnoj problematici te će kako najavljenim tako i izvanrednim akcijama u prometu djelovati preventivno i represivno budući da velik broj recidivista, bez obzira na prethodna zaustavljanja, privođenja i kazne, nastavljaju upravljati vozilima svih vrsta i svjesno krše propise te su opasnost na cestama.
 
                                                                                                                          
 
                                                                                               

Priopćenja