Tjedna analiza prometa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\laserDSC_2348.jpg

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 11. do 17. svibnja na području Policijske uprave šibensko-kninske se dogodilo ukupno 11 prometnih nesreća

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 11. do 17. svibnja na području Policijske uprave šibensko-kninske se dogodilo ukupno 11 prometnih nesreća, od toga 3 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene i 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
Od ukupnog broja ovih prometnih nesreća najveći broj je zabilježen na području Šibenika i Vodica i to 8 prometnih nesreća, od kojih 1 s lakše ozlijeđenom osobom i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Knina je zabilježena 1 prometna nesreća s materijalnom štetom, dok su se na području Drniša dogodile 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene.
Uzroci ovih nesrećama su: nepropisna brzina-6, prednost prolaska-1, nepropisno uključivanje-1,  nepropisno obilaženje-1 i nepropisno kretanje-2.
 
U proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano ukupno 435 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (234), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (18), nepropisno uključivanje isključivanje (15), sigurnosni pojas (64), upravljanje vozilom prije stjecanja prava (7)  i tako  dalje, a ujedno je iz prometa isključena 30 vozača  i 6 vozila.
             
Nadalje, 16. svibnja oko 20,19 sati, u Kninu, je zatečen 48-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Volkswagen, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija je 1,71 g/kg.
Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.
 
Osim toga, 16. svibnja oko 14,20 sati, na autocesti A1 je zabilježena najveća brzina kretanja od 209 km/h 35-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom BMW,  splitskih registracijskih oznaka.
Vozaču je mjestu prekršaja, putem Prekršajnog naloga, naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu od 6.500 kuna.
 

Priopćenja