Tjedna analiza prometa

Slika /PU_SK/slike/vijesti/auto i palica.jpg

U proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 6. do 12. travnja na području Policijske uprave šibensko-kninske se dogodilo 6 prometnih nesreća

U proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 6. do 12. travnja na području Policijske uprave šibensko-kninske se dogodilo 6 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške i 3 osobe lakše tjelesne ozlijede, dok su ostale 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
Od ukupnog broja prometnih nesreća njih 4 su se dogodile na području Šibenika, i to 2 prometne nesreće u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene i 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Vodica je zabilježena jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, dok je području Knina zabilježena 1 prometne nesreća u kojoj je 1 osoba teže ozlijeđena.
 
 Analizom uzroka ovih prometnih nesreća je utvrđeno da je, u 3 prometne nesreće uzrok nepropisna brzina, 1- prednost prolaska, nepropisna vožnja unatrag-1, te ostalo-1. 
 
U proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano 25 prekršaja, od kojih većim dijelom nepropisna brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje i ostali prometni prekršaji, a tijekom postupanja iz prometa su isključena 4 vozača i 2 vozila.
 
Pa i pored činjenice da je u ovo vrijeme promet vozila reduciran, pozivamo Vas da i nadalje upozoravate vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i da ne koriste mobitele tijekom vožnje, te da budu strpljivi i imaju razumijevanja pri kontrolama propusnica, što sve doprinosi sigurnosti svih nas.  
 
          Unaprijed zahvaljujemo na suradnji.        
 

Priopćenja