Tjedna analiza prometa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\palica na leđinma.jpg

U proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano 192 prekršaja

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 23. do 29. prosinca na našem području se dogodilo 5 prometnih nesreća, od toga jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.
Od ukupnog broja zabilježenih prometnih nesreća, 3 prometne nesreće, su se dogodile na području Šibenika i Vodica, od kojih jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Knina su zabilježene 2 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok području Drniša nije zabilježene niti jedna prometna nesreća.
Uzrok ovih prometnih nesreća je, nepropisna brzina (2), prednost prolaska (1), te ostalo (2).
 
U proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano 192 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (71), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (12), nepropisno uključivanje isključivanje (21), sigurnosni pojas (15), i tako  dalje, a ujedno je iz prometa isključena 12 vozača  i 2 vozila.
 
Nadalje, 27. prosinca oko 23,50 sati, u Kninu, u Tomislavovoj ulici je zatečen 61-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Mercedes, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,53 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je na mjestu prekršaja uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja, a protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.
          
Osim toga, 26. prosinca oko 13,00 sati,  na autocesti A1 je zabilježena najveća brzina kretanja od 223,4 km/h 28-godišnjeg britanskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom Audi, stranih registracijskih oznaka, Vozaču je ne mjestu prekršaja, putem Prekršajnog naloga,  naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu od 4 500 kuna.
 
Upozoravamo sve vozače  a posebno u ovo blagdansko vrijeme,da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve  i da ne koriste mobitele tijekom vožnje,  jer je ljudski faktor najbitniji čimbenik u sigurnosti prometa. 
 

Pisane vijesti